Hoppa till sidans innehåll

Klubben


Presentation av Åkerbo Rid- och körsällskap

Åkerbo Rid- och Körsällskap bildades 4 april 1993 och har idag ca 150 aktiva medlemmar och 100 stödjande. Klubben bedriver tävlings och träningsverksamhet inom både kör- och ridsporten i grenarna dressyr, hoppning, fälttävlan, körning och distans.

Ridklubbens styrelse består av 8 personer som blivit valda av klubbens medlemmar på årsmötet. Dessutom finns det ett flertal kommittéer som har ansvar för olika aktiviteter och arrangemang i klubbens regi. För varje tävlingsgren finns också en ansvarig grenledare utsedd.

Under sommarhalvåret ansvarar klubben för driften ridsportcentrumet i Ekenäs.  Där finns banor för fälttävlan, maraton, hoppning och dressyr. Här har också alla Åkerbo Rid och Körsällskaps klubbmedlemmar möjlighet att träna gratis med sin häst genom att ex. vara hinderfadder eller hjälpa till på tävlingar, städdagar m.m.

Åkerbo Rid- och körsällskap arrangerar också träningar och andra aktiviteter för klubbens medlemmar på olika anläggningar belägna, i första hand, inom Åkerbo socken.

Sedan 2013 har klubben ett samarbetsavtal med Ridskolan Stuteri Olympus

Läs mer om Ekenäs terrängbana. 

Uppdaterad: 2014-10-25 17:00

 

Tävlingar 2016

preliminärt

Dressyr

17 april

Hoppning

15 maj

Fälttävlan

28-29 maj

och

27-28 augusti

Välkomna!


Har du material som ska publiceras eller synpunkter på webbsidan, kontakta Inger Dackemyr, webmaster

Postadress:
Åkerbo Rid & KS - Ridsport
Karin Rydman, Klockrike 486 Brunnsbo
59032 Klockrike

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info