Hoppa till sidans innehåll

Vättern Runt 2016


GulGrön Klunga Vättern Runt 2016 – Info 150822

FK Trampens Motion/Veteran grupp har återigen ansökt om förhandsbokade startgrupper för att kunna erbjuda alla medlemmar en möjlighet att cykla Vättern Runt 2016 i en gulgröna klunga. Vi har ansökt om tid för en stor grupp typ (sub10,11,12 etc) samt en mindre snabbgrupp (typ sub9). Vi återkommer med all information så snart vi fått besked ifrån Vättern Runt organisationen.

 

Anmälan GulGrön klunga VR2016

FK Trampen Motion/Veteran grupp följer upp föregående års succéer, och satsar återigen på en GulGrön klunga vid Vätternrunt 2016. Vi blivit tilldelade en förbokad startgrupp på 70 platser med starttid kl. 02.34 natten fredag/lördag. Det är samma tid som 2015, och den fungerade riktigt fint! Du behöver ha lampor typ första halvtimmen, men det är aldrig riktigt mörkt och det påverkar inte en klunga som vill köra fort. Det upplevdes som lite cyklister på vägarna och i depåerna, så det var bra! (vi har också ansökt om en snabbgrupp med start lördag men inte fått info om det än)

Baserat på den intresseförfrågan vi gjort, så är vår ambition att fördela platserna mellan följande fartgrupper;

  • Sub9 (9.30)   ca 8.30-9h, innebär ett rullsnitt på ca 33-36 km/h.

                         (ev sub9.30 istället, ca 33 km/h, rangordna dina val)

  • Sub10           ca 9.30-10h, innebär ett rullsnitt på ca 30-32 km/h.

  • Sub11           ca 10.30-11h, innebär ett rullsnitt på ca 29 km/h

  • Sub12           ca 11.30-12h, innebär ett rullsnitt på ca 26 km/h.

  • Tiden är oviktig jag vill bara ta mig runt (eget mål).

Varje subgrupp (utom de med eget mål) kommer att cykla som en grupp med gemensam, förutbestämd strategi och en gemensam målsättning (tidsmål) under ledning av en eller flera gruppledare (som utses inom gruppen). En möjlig plan för t.ex. sub9 gruppen kan vara att cykla med tidsmål under 9 timmar, t.ex. 8.30h, med två korta vätskestopp, en kisspaus och strävan att alla i gruppen skall med hela vägen i mål.

Baserat på tidigare erfarenheter och lärdomar av Vätternrundan är följande urvalskriterier viktiga

-    Cyklister som regelbundet tränar med motions/veteran gruppen kommer att vara prioriterade

-    Man blir medlem i klubben och köper klubbkläder, då gruppen cyklar i gulgrönt

-    Regelbunden, gemensam träning framöver är ett måste (för att bli en bra och säker cyklist som är van att cykla i klunga. Att vara med på våra vanliga organisera veckoträningar tar dig i mål!! Vi kan också.vid behov organiserade några riktade träningar för respektive fartgrupp!

-    Ingen kommer att kunna ”hoppa in i gruppen” veckorna innan start.

-    Anmäler man sig till gruppen så har man förbundit sig att följa upplägget (inget ”lobbande” av typen ”kan vi inte pröva att ändra tidsambitionen till xx istället”) och ta ansvar att för att gruppen lyckasmed uppsatt tidsmål.

Det här upplägget fungerar precis lika bra för VR nybörjare som för ärrade VR veteraner. Välj subgrupp efter din egen förmåga. Det blir en mycket roligare resa för både dig och gruppen om du kan hjälpa till med att hålla farten, än om du redan från början måste ligga på sista rulle. Du kan byta fartgrupp under våren om du upptäcker att ambitionerna varit för låga/höga. Har du frågor och funderingar, små som stora, om upplägg, hur du ska välja subgrupp etc, så tveka inte att höra av dig till Christer (This is a mailto link) eller Jim (jim.borglin@accessteknik.se) så ska vi göra vårt bästa att svara.

Är du intresserad? … det hoppas vi! Vi är!!

Hur anmäler Du dig?

Svara på denna intresseanmälan per e-mail och ange

1) Vilken subgrupp du vill cykla med

2) Att du accepterar urvalskriterierna ovan

3) Om du kan tänka dig att ställa upp som gruppledare under VR (1-3 per grupp) (vid behov får du det stöd, råd och pep som behövs för att bli en bra ledare)

Tänk på att vi har begränsat med platser så ”först till kvarn” gäller.

Svara genom att skicka ett mail märkt ”VR 2016 Trampen” till Christer (This is a mailto link) senast den 4/10-2016.

  

Uppdaterad: 26 SEP 2015 10:03
Skribent: Christer Wingren

 

 

  

 

Postadress:
FK Trampen - Cykel
Lundavägen 2
24736 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info