Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Soft


Eventor går på export

(2014-04-22 19:00)
Internationella orienteringsförbundet, IOF, kommer att underteckna ett kontrakt med Svenska Orienteringsförbundet för ett nytt webbaserat IT-system för internationella värdetävlingar. Systemet baseras på Eventor, som ägs av SOFT och för närvarande...
 
Nu är det dags att söka vårens stipendier, meddelar Skogssportens Gynnare. Mer information och aktuella ansökningsformulär hittar du via länken nedan.
 
Gustav Bergman och Annika Billstam. Där har du vinnarna i årets Silva League-premiären som avgjordes i Finspång: - Ett väldigt skönt kvitto, säger Linnélöparen Billstam som avstod EM för att lägga all fokus mot sommarens VM.
 
Hör EM-sprintmedaljörerna Jonas Leandersson och Jerker Lysell i Skogssport podcast.
 
Anna Forsberg och Karl Walheim. Där är de överraskande guldmedaljörerna när SM i nattorientering avgjordes i Sigtuna natten till lördag under stor sekunddramatik.
 
Nu kan samarbetet mellan Svenska Orienteringsförbundets och Dafgårds Restauranggrossisten komma till konkreta uttryck.
 
Hon har tagit tio VM-medaljer. Natten mot lördag siktar Annika Billstam på att ta sin första medalj i natt-SM: "Nattorientering är bra för att utveckla orienteringstekniken", säger Billstam.
 
Samarbetsavtalet mellan Svenska Orienteringsförbundet, SOFT, och Baxter Medical AB är i full gång och klubbanslutna orienterare har redan börjat utnyttja rabatten på TBE-vaccinering. All info om var du kan vaccinera dig finns på www.fästing.nu.
 
Sveriges damer fortsätter att leverera i världscupen. Under lördagen var hela pallen blågul – efter söndagens medeldistans fick Lena Eliasson kliva överst för allra första gången i VC-sammanhang, och Helena Jansson slutade trea.
 
Långdistansen i skogarna utanför Murcia slutade med svensksuccé på damsidan. Tove Alexandersson etta, Lena Eliasson tvåa och Lilian Forsgren trea. ”En helt fantastisk insats”, säger förbundskapten Susanne Wiklund Björk.
 

MTBO-truppen spikad

(2014-04-05 12:35)
Helgen den 16-18 maj genomförs årets första Världscupstävlingar i MTBO och då i vårt grannland Danmark. Förbundskapten Magnus Wallenborg har nu spikat truppen och dessa åkare kan nu börja ladda för premiären.
 
Efter svensksuccén i Turkiet är det nu dags för två VC-tävlingar i Spanien: långdistans på lördagen och medel på söndagen. Du kan följa tävlingarna live på webben- och här får du lite om förutsättningarna.
 
Först tackade han nej till helgens världscupstävlingar i Spanien - nu står det klart att hälskadade landslagsstjärnan Peter Öberg även missar EM. Ersätter gör Rassmus Andersson.
 
William Lind och Peter Öberg tvingas tacka nej till helgens världscuptävlingar i Spanien. Men de båda hoppas kunna springa EM i Portugal nästa vecka.
 

Nya Skogssport ute

(2014-03-31 11:27)
I Skogssport nummer två som utkommer i dagarna går band mycket annat att läsa om O-Ringens vd Henrik Boströms visioner för framtidens O-Ringen och Helena Janssons överraskande succécomeback.
 
Laholms IF OK - Orientering
Håkan Persson, Kärragård 1
31291 Laholm
Telefon: 043019150
E-post: This is a mailto link