Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Soft


Internationella orienteringsförbundet har godkänt de trådlösa versionerna av stämplingssystemen Sportident och Emit, vilket betyder att de även är godkända för svenska tävlingar. Som arrangör finns nu information ute om hur du använder dem.
 
Nu är det dags att söka utmärkelsen Silverkotten och stipendiet för främjande av mångfald.
 
Den 2 maj är sista dag för ansökan till RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium.
 
Talanger som har drivkraften till satsning och utveckling över tid, är välkomna med en intresseanmälan till detta öppna läger i St Moritz/Scuol, Schweiz.
 
Nu kan du anmäla dig till European Youth Orienteering Championships som avgörs i Rumänien 23-29/6.
 
Som bestämdes på tävlingskonferensen i november så är 31 mars numer sista ansökningsdag för nationella tävlingar till året efter. Ansökan görs som vanligt i Eventor.
 
Ordinarie tid för att betala rankingavgiften gick ut den 1 mars, men eftersom ingen information om detta gått ut på hemsidan har vi valt att förlänga med ytterligare två veckor.
 
Lägesrapport gällande Svenska Orienteringsförbundets arbete med markfrågor finns från och med nu på hemsidan.
 
Skogssportens Gynnare kallar till årsmöte lördagen den 21 mars kl 10.00.
 
Den 15 februari gick ansökningstiden ut för det första ansökningsstoppet för Idrottslyftet 2015. Totalt har det kommit in 118 unika ansökningar vilka tillsammans söker 2 785 744 kronor.
 
Efter förbundsmötet i mars 2014 och styrelsens möte nu i december har det skett en del nyheter och förändringar i regelverket. Bland annat har nya anmälningsavgifter införts.
 
Enligt Riksidrottsförbundet har en policyförändring för dubbla efternamn hos Skatteverket bidragit till felaktiga namnuppdateringar i RF:s IT-system, IdrottOnline, vilket Eventor läser sin person- och organisationsdata ifrån.
 
Tretton Jerringpriskandidater har nu blivit åtta, som alla kommer att finnas med hela vägen fram till Idrottsgalan i Globen den 19 januari. Det svenska herrstafettlaget i orientering är fortfarande med i matchen.
 
Nu har IOF lanserat sin nya anmälningsapplikation för internationella tävlingar och mästerskap. Det är nu viktigt att alla landslagsaktiva samt WRE-deltagare registrerar sig i IOF:s nylanserade administrativa system.
 
Nu har orienteringens tre Riksidrottsgymnasium, RIG, gjort sina urval inför höstterminen 2015. RIG i orientering finns i Sandviken och Eksjö, i Mora finns skidorientering.
 
Laholms IF OK - Orientering
Roger Nilsson, Odalgatan 9
31231 Laholm
Telefon: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link