Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Soft


I lördags vann Jonas Leandersson VM-stafetten i Italien. I dag fick han bästa tänkbara inledning på O-Ringen i Skåne när han vann elitsprinten i Kristianstad: - På det stora hela var det ett riktigt bra lopp, säger Leandersson.
 
Sverige tog två guld vid VM i Italien. I morgon lördag finns fyra nykorade guldmedaljörer i TV4:s morgonsoffa klockan 9.17.
 
På tisdag inleds junior-VM i Bulgarien. Och fem av de tolv i den svenska truppen har JVM-medaljer i prisskåpet sedan tidigare: "Klart att det är en trygghet, men det är nytt år med ny terräng", säger förbundskaptenen Susanne Wiklund-Björk.
 
"Detta är ett intensivt arbetsår, men det talar för att jag måste vara ännu mer strikt med träningen för att orka". Det säger finansminister Anders Borg i en exklusiv intervju i det senaste numret av Skogssport som utkommer i dagarna.
 

Idébanken Violett nivå

(2014-06-16 11:35)
Nu är Idébanken utökad med övningar för violett nivå som är det femte och näst sista steget i Trappan.
 
Det var så nära. Men den första svenska segern i Jukola sedan 1992 dröjer ytterligare minst ett år. Thierry Gueorgiou och hans Kalevan Rasti kunde passera både Lidingö och Södertälje Nykvarn på slutsträckan: "Just nu känns det lite surt", säger...
 
Pan Århus fortsätter att dominera de stora stafetterna. I dag tog danskorna sin andra raka seger i Venla-stafetten. Segermarginalen till tvåan Tampereen Pyrintöö blev hela fyra minuter. Bästa svenska lag blev Linné som slutade trea.
 
Den svenska VM-truppen i orientering är nu spikad. 15 löpare åker till norra Italien och de sista in i laget är Lina Strand, William Lind och Johan Runesson. Emma Johansson och Martin Regborn blir reserver på plats. "Jag är väldigt nöjd med hur ja...
 
Det blev både silver och brons till Sverige på torsdagens sprintstafett i finska Imatra. Högst upp på pallen klev Danmarks förstalag. "Vi visar återigen att vi är en bred och stark sprintnation och sprintstafetten på VM kommer att vara en stor...
 
Nedräkningen mot hemma-VM i orientering fortsätter. I dag, 12 juni, är det exakt 800 dagar kvar till mästerskapet i Bohuslän och kartritningen är i full gång på alla fronter. Nu har även programmet för VM 2016 tagit form.
 
Efter gårdagens svenska sprintsuccé är det i eftermiddag dags för sprintstafett i finska Imatra. Här har du de preliminära svenska lagen.
 
Jonas Leandersson varvar upp inför VM! Mästerskapsspecialisten, som senast slog till med ett EM-guld i Portugal, vann VM-genrepet, onsdagens världscupssprint i finska Imatra. "Det här var ett riktigt skönt besked. Det bästa kvitto jag kunde få",...
 
I samband med söndagens långdistans i Norge skadade VM-klare Anders Holmberg ena vaden. Nu har man konstaterat en lätt muskelbristning och Järlalöparen har ordinerats alternativ träning.
 
Sprintkvalet i finska Imatra är avgjort. Samtliga 16 svenskar är vidare till eftermiddagens final och på herrsidan hade Jonas Leandersson bästa kvaltid.
 
Gustav Bergman har imponerat oerhört på sistone. Ändå kommer OK Ravinens allroundess "bara" att springa medeldistans och stafett på sommarens VM. "Det handlar om att optimera chanserna att vinna guld", säger Bergman.
 
Laholms IF OK - Orientering
Roger Nilsson, Odalgatan 9
31231 Laholm
Telefon: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link