Hoppa till sidans innehåll

Nytt från LKK den 14 februari

2011-02-14 21:54

Här kommer en alla hjärtans hälsning från er infoansvariga!

En hälsning med många fina nyheter och den finaste känner ni säkert redan till, inte minst genom Brittas eminenta och kontinuerliga uppdatering av vår hemsida: Sascha vann Nordics 2011 och gjorde det dessutom på ett övertygande sätt. Vilken revansch efter SM! Jag pratade ikväll med Monica Blomberg, Piteå som sitter med i elitkommittén som gör tävlingsuttagningarna. De har ett telefonmöte imorgon tisdag. Åkarna ska enligt uppgift meddelas tisdagskväll (vilka två i den vassa herrtrion som får åka) men det blir inte officiellt förrän på torsdag. Så eventuellt måste vi hålla oss ända tills dess med besked. Visst vore det otroligt kul att få se en LKK-åkare i TV under VM – och dessutom rimligt – men jag citerar Sascha när han uttalade sig så klokt i P4 Norrbotten direkt efter hemkomsten: “ Det viktigaste är att jag fick visa vad jag kan under Nordiska. Det är förbundet som gör uttagningen till VM”.

 

Även Clara är mycket nöjd med sin internationella debut. Förutom att det var ett äventyr att åka till Köpenhamn och få låna en landslagsoverall så gick tävlingen bra. Inte personbästa men stabilt. Hon kom 4:a på friåkningen och 6:a totalt. Och det gav mersmak förstås!

 

Men det var inte bara blågul representation som gällde under helgen för LKK. Största gänget var i Skellefteå och de rapporter jag fått därifrån är intressanta . Våra yngsta dominerade totalt under förmiddagen med idel pallplatser. På eftermiddagen blev det plötsligt betydligt kärvare. Våra åkare som normalt står på pallen var plötsligt inte ens placerade. Tja. Konståkning är en bedömningssport. Det är bara att acceptera vara sig det handlar om världselit eller stjärntävling. Vad jag förstår var det ingen som hängde läpp och tävlingen var välorganiserad så jag hoppas alla fick en trevlig utflykt till Skellefteå. Och chans till revansch i Piteå.

 

Även Bromma hade representation från vår klubb under helgen och då handlade det om Elitserien. Det var Betty och Rebecka som fanns på plats i huvudstaden. Betty fick till sitt livs friåkningsprogram enligt inlånade tränaren Tanja Magnusson och vann tävlingen i klassen Ungdom 13. Rebecka misslyckades med sina svåra hopp och kom på femte plats, men även det innebär värdefulla poäng i jakten på en plats i elitseriefinalen dit de åtta bäst rankade i varje klass får åka. Nästa chans att plocka rankingpoäng i elitserien blir i Hallsberg den 12-13 mars.

 

Men innan dess är det ett relativt stort gäng som åker på A-tävling till Örnsköldsvik. Där håller vi tummarna för Moa och Emilia som fortsätter att jaga poäng för att kvala in till elitserien nästa säsong. Moa kommer allt närmare och vad jag förstår borde Emilia vara på rätt sida kvalgränsen redan nu. Vi kan för övrigt gratulera tjejerna till fina placeringar i Lerum – Moa kom på fjärde plats efter sin bästa A-tävling den här säsongen i klassen juniorer A och Emilia vann i klassen flickor 13. Stort grattis i efterskott!

 

Övik blir dessutom en prestigefylld tävling för våra duktiga minior-A-flickor. Där ska nämligen Norrlands bästa minior utses och denna får med sig en rejäl vandringspokal till prisskåpet (som stått hos Betty på övertid eftersom hon vann senast och tävlingen legat nere ett par år )

 

Lite övrigt:

 

Jag hoppas alla kommer ihåg och tog till sig av mina applåder efter Delfin Cup. Alla föräldrar gjorde en strålande insats. Vi får fira oss själva med en extra skål under höstens jubileumsfest!

 

Ha det bra och så håller vi tummarna för att vi får en egen VM-åkare att heja på framför TV:n i mars. Helt klart är i alla fall att Sascha och Alexander åker till Korea och Junior-VM inom mindre än ett par veckor.

 

Lena Callne, infoansvarig

Uppdaterad: 2011-02-14 21:57
Skribent: Britta Lind
Luleå KK - Konståkning
Göran Hedmark, Rödklöverstigen 36
95435 Gammelstad
Telefon: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Foto Header: Alf Lindberg, Pressbilder

Följ oss!!

twitter 150 youtube 150

 

Ordförande

Göran Hedmark: This is a mailto link

 

Sponsorer

 

LULEA_C fixad

 

LL_s_rgb_cb_m

 

Norrbottens Media 4f -08 logo-2-page-001

 

 

lulea_logotyp_orange_webb

 

 

 

Luleå Energi-CMYK-u-byline