Hoppa till sidans innehåll

Klara Bodinson

I vår serie "10 frågor" har turen nu kommit till junior-VM-deltagaren Klara Bodinson. Hon är 18 år gammal, bor på Lidingö i veckorna, men har sitt riktiga hem i Nacka, tycker om att vara glad, drömmer om att springa riktigt fort, och att ha en fiskebod i skärgården och gillar inte egoism.

1. Vilken är din största merit? - Deltagandet på JVM i somras där jag sprang 3000m hinder.

2. Ett lopp du gärna skulle vilja springa igen? - 1500m hinder på Världsungdomsspelen 2006. Jag var så enormt laddad och hade tänkt ut precis hur jag skulle lägga upp loppet, och sen när startskottet gick sprang jag precis så jag tänkt jag skulle springa och det kändes så lätt. Jag var så laddad och fokuserad att jag inte kände tröttheten. Och så persade jag, så det var ett superlopp.

3. Om du var en annan friidrottare än Klara Bodinson, vem skulle du vilja vara då? - Jag skulle vilja ha systrarna Kallurs glada och positiva inställning blandat med en supertalang i hinder. Det vore inte fel.

4. Kan du säga tre saker du gärna gör när du inte friidrottar? - Umgås med familj och vänner, lyssnar på musik och jag gillar att sy och designa kläder, så det brukar ibland bli lite tid framför symaskinen.

5. Vilken sportkommentator lyssnar du helst på när det är friidrott på teve? - Ingen aning, det är friidrotten jag koncentrerar mig på.

6. Din största upplevelse när du suttit på läktaren och tittat friidrott? - Jag minns när Jeremy Warner sprang på DN-galan 2007, tror jag det var, och utklassade alla andra, det var häftigt.

7. En sak du är bra/som du har gjort på men som nästan ingen känner till? - Jag gillar att lägga ner mycket jobb på att slå in fina paket, göra kort, eller pyssla i största allmänhet.

8. Ett bra ställe att ha träningsläger på? - Jag har inte varit på så jättemånga träningsläger än, men jag var i Norge för två somrar sen och där fick man ruggigt bra back träning. Hade också ett träningsläger på Lanzarote, vilket också var bra; när man skulle köra distans stack man ut och sprang rakt ut i öknen, vilket var härligt.

9. Vilken är den roligaste tävling du har varit med i? - Ungdomsfinnkampen 2007, eller egentligen alla landskampstävlingar över huvudtaget, dom tävlingarna är otroligt kul! Det är en härlig trupp och det är minst lika viktigt för att en tävling ska bli lyckad. Men jag minns som sagt ungdomsfinnkampen 2007 som en "glad och skrattig" helg.

10. Det tuffaste träningspass du genomfört? - Oj, det är svårt att minnas, eftersom man lätt glömmer bort smärtan. Men på träningslägret i Norge blev det en del tuffa träningar uppför höga berg, och även på uppföljningsträffar med den svenska medel- och långdistansgruppen har det varit jobbiga intervallpass och distanspass i obanad terräng. Sen får man inte glömma alla tuffa träningar på Bosön och Lidingövallen.

 

Bilden är från NM i Norge i år och det är en annan landslagslöpare som höll i kameran, nämligen Mary Alenbratt.

Uppdaterad: 25 MAR 2014 15:28 Skribent: Ulrik Sköldkvist

Postadress:
IFK Lidingö Friidrottsklubb - Friidrott
Box 100 57
18110 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 087676483
E-post: This is a mailto link