Hoppa till sidans innehåll

Madeleine Eriksson

I vår serie "10 frågor" har turen nu kommit till Madeleine Eriksson. Hon är 19 år gammal, bor på Lidingö (i Bodal), pluggar till idrottslärare på GIH och springer häck. Madde är de tredje och siste nye elitaktive som är klar för IFK kommande säsong!

1. Vilken är din största merit? Min största merit är de två JSM-guld som jag vann under en helg.

2. Ett lopp du gärna skulle vilja springa igen? Mitt JSM-100m-häcklopp 2012 som gick jättebra! Men även en tävling på Folksam Challange i Uppsala 2012 skulle jag mer än så gärna vilja springa igen. Eller lättare sagt få springa igenom helt enkelt. Jag var i jättebra form (kanske den bästa form jag någonsin varit i) och vädret var perfekt med härliga medvindar. Tar första häcken bra men på andra häcken går jag rakt in i den och faller pladask ner på banan. Jag hade sån bra känsla i kroppen innan loppet och var helt säker på att det skulle gå bra den dagen. Men det blev inte som jag tänkt mig och efter den tävlingen var jag inte i lika bra form längre... Jag skulle vilja tillbaka till den tävlingen och komma igenom loppet i just den form som jag var i.

3. Har du sprungit Lilla Lidingöloppet nån gång? Nej det har jag inte. Kanske blir någon gång i framtiden, kanske inte just Lilla, men Lidingöloppet i alla fall.

4. Vad vill du ha uträttat eller uppnått när säsongen 2013 är över? Mitt mål är att springa under 14 på 100m häck och även ta en ny JSM medalj, i K22 detta år då.

5. Om du var en annan friidrottare än dig själv, vem skulle du vilja vara då? Jag skulle vilja vara Bolt!

6. Vilken är den roligaste tävling du har varit med i? DN-galan youth. Så roligt med lineup och storbildsskärm. Tyvärr är man ju för stor för den tävlingen nu...

7. Om du fick resa tillbaka i tiden för att uppleva något friidrottsligt ögonblick, vilket skulle det i så fall vara?

JSM 2012 i Sollentuna. 100m-häck finalen är ett lopp som jag skulle vilja springa om och om igen. Innan loppet hoppades jag på en medalj. Jag visste att guld inte var allt för omöjligt men jag vågade inte riktigt tro på det. Men jag vann loppet och vann mitt första JSM-guld. Det var en underbar känsla när jag passerade mållinjen.

 

8. Har du någon okänd talang? Nej de har jag inte.

9. Din största idrottsupplevelse som åskådare? När jag såg Bolt springa på DN-galan. Mäktigt!

10. Om du inte friidrottade, vilken idrott (eller vad) skulle du då hålla på med? Jag skulle nog spela innebandy som jag spelade förr.
MaddeE
Bonusfråga: Varför blev det IFK Lidingö? Eftersom jag flyttade till Lidingö tänkte jag att Lidingö verkade vara en ganska passande klubb då jag bor där och jag tycker att klubben verkar ha en bra verksamhet.

Uppdaterad: 25 MAR 2014 14:44 Skribent: Ulrik Sköldkvist

Postadress:
IFK Lidingö Friidrottsklubb - Friidrott
Box 100 57
18110 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 087676483
E-post: This is a mailto link