Hoppa till sidans innehåll

Margot Gustafsson

Maria Gustafsson kallas Margot, är 23 år gammal och ny i IFK Lidingös tävlingsdräkt. Margot flyttade till Lidingö i höstas och älskar Bosön.

Hon tycker om pannkakor och människor som ger energi och inspirerar. Gillar inte för långa filmer då det kan vara svårt att sitta still. För att du snabbare ska lära känna henne ställde lidingofri.se tio kluriga frågor till Margot. Mer får du fråga henne nästa gång du möter henne på träningen på Bosön.


margot

 

 

 1. Om du var en annan friidrottare än den du är, vem skulle du vilja vara då? Jag har fullt upp med att fokusera på mig själv. Jag lever efter filosofin att påverka det som påverkas kan, mig själv. Däremot finner jag gärna inspiration av andra idrottare. Samlar bland annat citat i min träningsdagbok. Här kommer ett smakprov: "If you want to be the best you got to Dream it, Do it and Live it" (Herdeiro Lucau. proffsmålvakt i handboll, spanien).
 2. Vilken är din största merit? SM guld utomhus på 200m, 2008. Säsongen var så lång och krävande med mycket resor och tävlingar. Att kunna behålla det fokus som krävdes för att prestera varje tävling ser jag som en bedrift.
 3. Ett lopp du gärna skulle vilja springa igen? SM på hemmaplan. Det blev brons på 100m och finalplats 200m. Jag blir stark och älskar att springa när jag har många som hejar och som jag känner runt mig. Mina kamrater från idrottsprogrammet var funktionärer, korgbärarna var klubbkamrater och på läktaren fanns hela mitt fotbollslag, vänner och familj.
 4. Om tio år, vad gör du då? Kombinerar arbetet som Kiropraktor med att utbilda, kanske deltidtjänst på en idrottsgymnasieskola.
 5. Har du sprungit Lilla Lidingöloppet eller varit med i Luciaspelen/Löplabbet Games nån gång? Jag har varit med i Löplabbet Games, där jag även slog tävlingsrekord på 200m i F17. Då representerade Gillberga Lista IF. Det verkar som att rekordet står sig än...!
 6. Kan du säga tre saker du gärna gör när du inte friidrottar? Åker snowboard. Utmanar vänner i spel eller sporter, t.ex. badminton eller fotboll. Umgås med vänner och familj.
 7. Vad vill du har uträttat eller uppnått när säsongen 2012 är över? Min målsättning är att förbättra mina tider varje säsong och därmed nå en finnkampsplats.
 8. Ett bra ställe att ha träningsläger på? Ett av mina bästa minnen är Italien. Vi bodde i ett kloster och blev ompysslade av nunnorna med allt från väckning till mat. Dessutom bra träningsmöjligheter och väder.
 9. Vilken sportkommentator lyssnar du helst på när det är friidrott på teve? Vet inte riktigt av de som jobbar på tv. Jag är inget big fan av att titta på idrott. Gillar mer att utöva. Men min bästa sportkommentatorn skulle garanterat vara att ha en friidrotts-tv-kväll med coach Leffe. Jag blir ofta imponerad över att han kan så mycket om mycket!
 10. Din största upplevelse när du suttit på läktaren och tittat friidrott? På SM för några år sedan då jag såg Örgrytes Anton Andersson få på världens fullträff i tresteg. Jag visste inte vem killen var men hans hopp gav mig gåshud och energi. Allt verkade stämma och han bara flög. Detta var när jag hade inmarch inför final på 200m och jag tänkte att "kan han, så kan jag". 

 11. Margot Gustafsson1
Uppdaterad: 25 MAR 2014 14:54 Skribent: Ulrik Sköldkvist

Postadress:
IFK Lidingö Friidrottsklubb - Friidrott
Box 100 57
18110 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 087676483
E-post: This is a mailto link