Hoppa till sidans innehåll

Tomas Hoszek

I serien "tio frågor" har turen nu kommit till Lidingöloppets nya generalsekreterare Tomas Hoszek. Eller tio och tio. Tomas svarar här på hela tolv frågor!

Lidingöloppets nya generalsekreterare Tomas Hoszek bor i Vallentuna. Tomas tycker om livet, har en dröm om att äga en Victory Hammer (för namnets skull) och gillar inte orättvisor.

1. Det bästa med Lidingöloppet? Den fantastiska insatsen alla ideella krafter tillsammans gör för att kuna genomföra den stora folkfest Lidingöloppet är.

2. Har du sprungit Lidingöloppet eller Lilla Lidingöloppet nån gång? Jag fick uppleva Lidingöloppet som soldatprov när jag låg på Idrottspluton vid Kungliga Livgardets Dragoner. Vi fick för oss att slå befälsgruppen och sprang /halvsprang banan med 30 kg på ryggen. Jag fick stor respekt för sista 15. Skulle vara en stor utmaning att återuppleva banan i en annan form.

3. Vilken är den roligaste tävling du har varit med i? Som aktiv givetvis OS i Seoul 1988. Lilla Sverige lyckades slå sig in i finrummet bland övriga stormakter inom Volleyboll och dessutom vara respekterade. Som ledare har jag många minnen, men det som är roligast var att se tolv unga tjejer vinna SM U17 för första gången i sitt liv och ha två döttrar med i truppen.

4. En bra löprunda? En klar och fin höstdag, utan stress, springa ut i skogen och bara njuta av omgivningen samtidigt som jag rensar tankarna och visualiserar nya mål.

5. Det tuffaste träningspass du sprungit? Löpmässigt när jag förberedde mig för Veteran-SM i bechvolleyboll i somras och skulle köra ett intervallpass á la elitidrott. Blev inspirerad av ett inslag i TV Sporten och skulle testa. Genomförde så klart och mådde dåligt därefter...

6. Vilken sportkommentator lyssnar du helst på när det är friidrott på teve? Jacob Hård tycker jag verkar både kunnig och nyanserad. Tycker att han fokuserar på prestation och fakta och inte på onödigheter kring de aktivas privatliv.

7. Din största upplevelse när du suttit på läktaren och tittat friidrott? Helt klart Patrik Sjöbergs världsrekord i höjd på Stockholms Stadion.

8. Kan du säga tre saker du gärna gör när du inte jobbar? Är fystränare för årgång 98 i lokala hockeylaget, spelar gärna golf med vänner och umgås med nära och kära.

9. En sak du som du har gjort men som nästan ingen känner till? I min ungdoms dagar i Lund arbertade jag extra på en korvkiosk och gjorde fina hamburgare på helgnätter. Folk i min omgivning trodde att jag var ute på studentnation och levde rövare, men jag tjänade pengar istället.

10. Har du någon okänd talang? Jag är dålig på mycket, tummen mitt i hand, oteknisk, men jag har en speciell humor som en del uppskattar, andra inte förstår sig på...

11. Om tio år, vad gör du då? Ser tillbaka på allt vi gjort tilsammans för att ha utvecklat Lidingöloppet till ett av de mest avundsvärda arrangemangen i svensk idrott.

12. Vilken fråga skulle du helst vilja ha fått istället för den här? Ja, kanske hur det kommer sig att jag inte kan en enda sångtext. Det förbryllar både mig och min familj som alla är musikintresserade.

Läs mer om Tomas och hans nya roll som generalsekretare för Lidingöloppet »»»

Uppdaterad: 25 MAR 2014 15:05 Skribent: Ulrik Sköldkvist

Postadress:
IFK Lidingö Friidrottsklubb - Friidrott
Box 100 57
18110 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 087676483
E-post: This is a mailto link