Hoppa till sidans innehåll

Göcke Kåremos Stipendiefond


Göcke Kåremos stipendiefond för idrottsungdom i Lidingö upprättades till minne av Gösta Kåremo, en av IFK Lidingös främsta ledare med stort hjärta särskilt för ungdomsidrott. det ska hjälpa att stimulera idrottsungdomar till att aktivt träna och utöva sin sport för att leva ett friskt och hälsosamt liv i idrottens tecken.

Statuter

• Stipendiaten ska vara en pojke eller flicka boende på Lidingö 14–18 år, oavsett föreningstillhörighet eller pojke eller flicka tävlande före en Lidingöförening, men bosatt utanför Lidingö stad.

• Stipendiaten ska ha vista tydligt intresse och fallenhet för sin idrottsgren och ha dokumenterat det genom att uppvisa resultat eller framgångar i mästerskap.

• Stipendiaten ska ha visat vilja och energi vid träningspassen, som sedan kunnat omsättas till goda resultat vid tävlingar på olika nivåer

• Stipendiaten ska vara en god kamrat med gott omdöme och på så sätt kunna fungera som fin representant för idrotten på Lidingö.

• Stipendiet är på minst 2000 kronor men kan dubbleras och utdelas till två värdiga kandidater under samma kalenderår.

Förslag på stipendiater till Göcke Kåremos stipendiefond lämnas till IFK Lidingös Veteranförening senast 15 november. Beslut om tilldelat stipendium fattas av Veteranklubbens styrelse och vid behov förstärkt med representant för familjen Kåremo. Utdelning sker vi Veteranklubbens julmöte i december månad.

 

Bild ur Lars G. Lindströms arkiv (fotograf okänd)

Uppdaterad: 02 JUN 2017 09:22 Skribent: Janne Åkerblom

Postadress:
IFK Lidingö Friidrottsklubb - Friidrott
Box 100 57
18110 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 087676483
E-post: This is a mailto link