Hoppa till sidans innehåll

Skånes Fagerhult Open 2018

05 FEB 2018 20:08
Tävling i Skåne 2018
  • Uppdaterad: 06 FEB 2018 12:29

Tidpunkt: Torsdagen den 10:e maj t.o.m. söndagen den 13:e maj 2018.

Anmälan: Anmälan görs genom att skicka ett mail till This is a mailto link. Ange namn, mobilnummer, licensnummer och fullständig adress i anmälan. Anmälan är inte bindande, det går även att anmäla sig på plats på tävlingsdagen men vid fulltecknat är det först till kvarn som gäller.

Avgift: Tävlingsavgiften är 300 kr och betalas på plats med kontanter eller sätts in på SDFKs Pg. 59 58 11-1 i förväg. Bogseravgift på 150 kr/drag för tävlande tillkommer. Detta betalas i efterhand. OBS: Gäller för bogserhöjder upp till 600 m. Om dessa ändras till högre höjd kan även bogseravgiften komma att höjas.

Tävlingsplats: Skånes Fagerhults flygplats.

Tävlingsform: Hängglidare klass 1. Klass 5 deltar enligt särskilda regler. Distansflygning sluten eller öppen bana.

Licenskrav: Pilotlicens

Startmetod: Flygbogsering

Banverifiering: GPS

Upphämtning: Samordnas

Tävlingsledare: Thomas Hylander, 070-382 33 74, This is a mailto link

Övrig information: Inskrivning kl. 10:00 första tävlingsdagen på flygfältet, eller enligt överenskommelse med tävlingsledningen. En bogsertrike kommer att finnas tillgänglig, vilket medför max 9 deltagande piloter i tävlingen.

Till dig som inte tävlat tidigare, pass på att ta nästa steg och berika din flygkarriär i en prestigelös tävling där vi alla lär oss nya saker. Glöm ordet ”tävling” och se det som ett utmärkt tillfälle för cross country flygning tillsammans med likasinnade där du slipper oroa dig för upphämtning.

 

Flygläger: Vi hoppas såklart att många vill ta steget att vara med i en tävling, menävenicke tävlande är välkomna att komma och friflyga hos oss. Bogsertrike kommer att finnas tillgänglig i möjligaste mån före och efter tävlingsfönstrets öppettider samt så finns det möjlighet för friflygande att starta även i tävlingsfönstret om ingen tävlande vill upp. Tävlande har dock alltid förtur. Flyglägret är gratis, endast bogseringsavgift tillkommer enligt SDFK ordinarie prislista. Under flyglägret tar SDFK inte ut någon dagsavgift från gästande piloter.

Campingmöjlighet finns på fältet. För den som vill bo lite lyxigare finns det en timmerstuga med TV, dusch och bastu för uthyrning. Kontakta Bo Marntell på 070-627 22 76.

 

Övriga aktiviteter: Om vädret inte tillåter flygbogsering finns det goda möjligheter till flygning på något av våra hang inom rimligt avstånd från Skånes Fagerhult. I första hand Hovs Hallar utanför Torekov med optimal vindriktning NV-NNV ca 5 mil från Skånes Fagerhult, samt Hammars backar vid Skånes sydkust optimalt vid SV vind ca 16 mil från Skånes Fagerhult, men även andra alternativ finns att prova om vindriktningen är annorlunda.

Flygfältet ligger naturskönt intill Fedingesjön. Roddbåt tillhörande timmerstugan finns för utlåning, men stugans gäster har företräde. Små asfalterade vägar med lite trafik finns det gott om i området vilket möjliggör omväxlande och rolig cykling, speciellt ut mot och på Hallandsåsen, för den som gillar det.

 

Alla hälsas varmt välkomna till förhoppningsvis mycket flygning, bra termik och trevlig samvaro med likasinnade.

Skribent: Thomas Hylander
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes DFK - Flygsport
Istvan Szatmari, Holmby 802
24797 Flyinge

Kontakt:
Tel: 0708597465
E-post: This is a mailto link

Se all info