Hoppa till sidans innehåll

Utbildning 2022


Grundkurs

Grundkursen i Skåne genomförs juni - augusti. Vilka dagar vi kör beror på vädret. Grundkursen brukar ta 2 till 4 dagar. En hel dag kostar 2600 kr för en elev eller 3800 kr för två elever och omfattar skolning samt hyr av utrustning.
Flygförsäkring är inte obligatorisk under grundkursen. Läs mer om licens och försäkring här.

För frågor och intresseanmälan skicka ett mail till: This is a mailto link

OBS: Tänk på att grundkursen är bara en liten bråkdel av den totala utbildningen som krävs för att man ska kunna självständigt flyga tryggt utan instruktörs närvaro.

 

Fortsättningsutbildningar

  • Avrostning året runt: För elever som gått utbildning men inte flugit mycket efter det, även för flygare som har haft licens men inte flugit på ett tag. Avrostningen kan anordnas när som helst eller kombineras med grundkursen. Anmäl dig så får du information om när vi är på plats. Instruktörsavgift 1000 kr per dag i samband med grundkursen, annars enligt överenskommelse med instruktör. Om vädret inte tillåter flygning hela dagen betalar du en reducerad avgift.

  • Hangutbildning sker juni - augusti: Vi kör när vädret funkar. För elever som redan har höjdflygbehörighet. Instruktörsavgift 2000 kr per dag. Om vädret inte tillåter flygning hela dagen betalar du en reducerad avgift.

  • Utbildning i flygbogsering: För elever som har minst 10 flygtimmar. Vi kör när vädret funkar och vi har trikeförare som har möjlighet att komma ut och flygbogsera. Instruktörsavgift 2000 kr per dag.

 

 

Annan utbildning

Man kan gå kurs och kombinera/kompletera sin utbildning hos en annan klubb/instrukör. Vill man minimera tiden det tar att komma igång i sporten är det rekommederat att man skolar parallellt för flera instruktörer. Mer information finns på Hängflygförbundets webbsida.

 

Vid övriga frågor kontakta klubbens elevasvarige på This is a mailto link

 

 

 

 

Uppdaterad: 09 FEB 2018 11:06 Skribent: Jorgos Billis

Postadress:
Skånes DFK - Flygsport
Per Andersson, Holmby 802
24797 Flyinge

Kontakt:
Tel: 0708597465
E-post: This is a mailto link...

Se all info