Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger 2009


Träningslägret sommaren 2009.

Tisdagen den 7 juli samlades 20 av klubbens juniorer till sommarens träningsläger vid vår tennisanläggning. Vi hade lyckats att engagera en av Svenska Tennisförbundets mest erfarna och kompetenta tränare Lars-Erik Karlsson. Staffan och jag var assisterande tränare. Fint väder med sol och ingen vind gav oss fina förutsättningar för träningen.

Första dagen hade vi teknikövningar och alla juniorer jobbade fint och visade att de kunde ta till sig instruktionen.

Nästa dag på onsdagen började också bra. Fortsatta teknikövningar fram till lunch. Sedan kom regnet. Vi flyttade in i klubbhuset där jag berättade om taktik och vad man skulle tänka på med hänsyn till sol och blåst. Inne i tennishallen körde Lasse Karlsson samtidigt individuella teknikövningar med den yngsta av de tre grupper vi delat in juniorerna i. Allt var frid och fröjd trots att regnet vräkte ned och vattnet stod en decimeter upp på gunnebostängslet runt tennisbanorna.

Då hände det! Inne i klubbrummet dök en kraftigt lysande ljusboll upp samtidigt som en fruktansvärd smäll hördes! Det luktade svavel och bränt och all belysning slogs ut. Vi rusade genast ut för att kolla hur det gått för dom som tränade i tennishallen och kunde då släppa ut några helt omtumlade juniorer ur en helt svart tennishall! Ute på bana tre satte den automatiska bevattningen igång och bevattnade den utomhuspool som bana tre liksom de andra banorna hade blivit.

När vi tittade efter vilka skador som åsknedslaget förorsakat kunde vi konstatera att till all lycka ingen hade fått några fysiska skador! Blixten hade av allt att döma slagit ned i en belysningsstolpe vid bana 1. Där hade den slagit sönder armatur och elledningar. Sedan hade den slagit sönder all el i tennishall och klubbhus och på banorna. Träningen avbröts och föräldrarna fick hämta sina barn. Det kunde ha blivit ytterligare skador om inte Staffan lyckats stoppa några vuxna från fotbollsklubben som utan att ha hyrt någon bana hade tagit sig för att gå in och spela på den helt ospelbara bana tre!

Sista dagen torsdagen skulle vi ha matchspel och tack vare Staffans ingripande mot fotbollsspelarna och med hjälp av svampande av de blöta banorna kunde vi disponera alla våra tre utebanor. Det blåste en byig vind men våra juniorer genomförde sina matcher med kämpaanda och gott spel och visade att dom lyssnat och tagit till sig instruktionen på bästa sätt!

Ni föräldrar som sände Era barn till träningen ska veta att vår gästtränare Lasse Karlsson som rest runt i hela Sverige och sett många klubbars juniorer berättade för Era barn att han aldrig sett så många juniorer med så god teknik och så gott uppförande!

Ett stort tack från Färjestadens TK och dess juniorer till Lasse Karlsson för hans positiva, kunniga och engagerande arbete med att förbättra våra juniorers förmåga att klara av alla de svårigheter en tennisspelare ställs inför! Tack Lasse!

Tack Staffan! Utan Din insats hade inte kursen kunnat genomföras! Tack till Marie Beerman och Agnes Annerbring för att Ni ställde upp och såg till att alla fick mat under de tre dagarna! Tack Ingemar Hübinett för att Du fixade elen! Och till sist ett tack också till Tuva för den fina teckning Du gav till mig!

Ha en bra sommar önskar

Jan-Erik

PS. Träna nu så mycket Ni kan så blir Ni säkra på den teknik Ni lärt under tennislägret!

Träningsläger 2009
Träningsläger 2009
Träningsläger 2009
Träningsläger 2009
Träningsläger 2009
Träningsläger 2009
Träningsläger 2009 

Postadress:
Färjestadens TK - Tennis
Bostorp 112
38696 Färjestaden

Besöksadress:
Tallhöjdens Idrottsplats, Idrottsgatan
38630 Färjestaden

Kontakt:
Tel: 0702372525
E-post: info@farjestadenstk....

Se all info